SPR Info satsar på ny e-handel

Woocommerce driver webbshop med över 5000 produkter

Ny webbshop med WordPress och WooCommerce till SPR Info

SPR Info skapade ny e-handelslösning med WordPress och WooCommerce

När det var dags för SPR Info AB att uppdatera en tio år gammal webbshop, så fick Novitell förnyat förtroende att genomföra övergången till ny teknik.

Den förra webbshopen byggdes under 2006, på eZ Publish-plattformen. Den har fungerat felfritt i i över tio år, med mer än 5000 produkter i shopen. Idag har tekniken utvecklats, och efter en förstudie togs beslutet att satsa på en ny responsiv webbshop skapad med WordPress och WooCommerce.

Kombinationen av världens största publiceringssystem, WordPress, och det mest använda e-handelspluginet, WooCommerce, ger SPR Info helt nya möjligheter. WooCommerce används i cirka 28 procent av all världens e-handel, vilket borgar för att produkten är mogen att klara även SPR Infos stora utbud av produkter.

Systemet är dessutom mycket lätt att administrera för SPR Info, som enkelt kan lägga till nya produkter, nyheter och annan information. Naturligtvis körs dessutom webbshopen med krypterad förbindelse (https), för största trygghet för kunderna.

Import från gamla hemsidan

En stor utmaning i projektet var att exportera ut alla produkter från den gamla lösningen, och importera dessa till WooCommerce. Med Novitells stora erfarenhet av eZ-plattformen kunde detta genomföras. Detta innebar att SPR Info endast behövde lägga ett mindre arbete på att hantera innehållet i sin nya e-handelslösning.

Business-to-business

SPR Info säljer varor till trädgårdsbranschen, vilket innebär att webbshopen i huvudsak besöks av andra företag. I business-to-business är det ofta faktura som gäller, vilket innebär att SPR Info inte har behov av någon betallösning i systemet. Men med WooCommerce och Novitells stora erfarenhet av e-handel, så finns det möjligheter att komplettera i efterhand med exempelvis Payson, Klarna och Swish.

 

Vi gratulerar SPR Info till den nya webbshopen och önskar lycka till! Besök gärna www.sprinfo.se, och titta runt bland över 5000 produkter för trädgårdsbranschen!

Se fler projekt

accon

Accon

Accon fick en ny responsiv och flerspråkig webbplats byggd med vår nya plattform NextGen 2.0.

Läs mer