eZ – pålitligt och skalbart

Webbyrån Novitell i Kalmar och Göteborg utvecklar hemsidor med eZ Publish och eZ Platform.

eZ är ett publiceringssystem med tydlig enterprise-kvalitet. Egentligen är det mer än ett publiceringssystem - snarare ett ramverk för utveckling av avancerade webblösningar. Detta betyder att du aldrig behöver vara orolig för att växa ur en hemsida skapad med eZ.

eZ utvecklas av eZ Systems AS i Norge sedan slutet av 90-talet, och består nu av flera separata produkter - eZ Publish, eZ Platform och eZ Studio.

eZ Publish har varit vårt förstahandsval när det gäller avancerad webbutveckling sedan 2004. Nu har nyligen efterföljaren eZ Platform lanserats, och kommer över tid att ta eZ Publish plats. Men det kommer att dröja flera år till, innan eZ Platform kan konkurrera med all funktionalitet som erbjuds i eZ Publish.

Både eZ Publish och eZ Platform levereras som öppen källkod, vilket innebär att det är fritt att hämta, installera, utveckla och använda utan några licenskostnader, precis som de andra CMS-system som vi föredrar i vårt arbete. Ytterligare en produkt, eZ Studio, är ett kommersiellt tillägg som framför allt riktar in sig på vissa marknadssegment.

Vi fortsätter att leverera på eZ:s tekniska plattformar, eftersom dessa är mycket kraftfulla och står sig väl i konkurrensen med andra system.

eZ har många fördelar. Bland annat finns en mycket flexibel användarhantering i systemet, och eZ kan enkelt integreras med andra affärssystem. Språkstödet är fantastiskt, med stöd för upp till 30 olika språk, och en enkel hantering för översättare. Dessutom är sökmotoroptimeringen i hemsidor byggda med eZ helt enastående, och överraskar ofta våra kunder med mycket bra resultat.

Ovanstående fördelar har gjort att vi bland annat har kunnat leverera hemsidor på eZ-plattformen till flera kommuner. Exempelvis:

Vi har även utvecklat intranät till flera kommuner baserat på eZ-teknik.

Novitell NextGen - extra kraft till hemsidan

eZ Publish är framför allt tänkt för stora organisationer med höga krav. Men vi har alltid velat leverera bästa tänkbara kvalitet till alla våra kunder - även mindre företag och organisationer.

Därför har vi utvecklat en process som gör att vi kan leverera fantastiska hemsidor med eZ Publish, på ett mycket prisvärt sätt.

Med Novitell NextGen, som vi kallar vårt paket baserat på eZ, följer dessutom en helt ny användarupplevelse, där man kan förändra hemsidans design med enkel drag-och-släppteknik. Här finns också en otroligt flexibel tidsstyrning, kopplingar till sociala medier och mycket annat som ofta inte ingår från början.

Läs mer om Novitell NextGen här!