WordPress – allra bäst för småföretag och ideella organisationer

Webbyrån Novitell i Kalmar och Göteborg utvecklar hemsidor med WordPress

WordPress är det mest spridda och använda publiceringsverktyget på Internet idag. Med över 75 miljoner bloggar och hemsidor, så är det i princip oslagbart i antal användare.

Dessutom är WordPress känt för att vara användarvänligt att arbeta med för redaktörer. 

WordPress är skapat och levereras som öppen källkod, vilket innebär att det är fritt att hämta, installera, utveckla och använda utan några licenskostnader, precis som de andra CMS-system som vi föredrar i vårt arbete.

WordPress är i sin grundform ett verktyg utvecklat för enkla bloggar. Det har sedan byggts på med ny funktionalitet genom åren. Idag finns över 44 000 olika tillägg till WordPress tillgängliga för nedladdning. Med hjälp av dessa kan man utöka WordPress funktion i alla tänkbara riktningar. Dessutom finns tusentals design-teman för nedladdning gratis och ytterligare tusentals teman som kan köpas via Internet.

Många WordPress-sidor ser fantastiska ut, tack vare att det går så lätt att hitta ett tema med en design som är genomarbetad och snygg. Det är sällan man behöver uppfinna hjulet på nytt med WordPress - och det är det som gör att kostnaden för hemsidorna kan hållas nere.

Passar WordPress för dig?

Om du är ute efter en enkel hemsida för snabb leverans, och till ett mycket lågt pris, så är WordPress rätt för dig. Välkommen med din beställning!

Men observera att du kan få svårigheter att bygga ut systemet över tid. Trots att det finns en uppsjö av tillägg, så är det ofta så att just dina behov inte uppfylls av dessa. Då krävs ofta specialutveckling av din leverantör. Det kan exempelvis handla om kopplingar mellan andra system i din verksamhet och WordPress. Problemet med WordPress är att plattformen är begränsad i sin arkitektur. Det finns betydligt bättre system, om du avser att låta din hemsida växa med din verksamhet över tid!

Här hos oss kan du köpa en WordPress-hemsida för en struntsumma, med en driftkostnad som får dig att le hela dagarna!

Det är en bra start för ett mindre företag, eller en ideell organisation. Det kan också vara rätt för en kampanj-hemsida som ska sättas upp snabbt och billigt.  Men det finns tillfällen då du bör undvika WordPress. Läs mer här nedanför om du är osäker.

Vilka passar WordPress inte för?

Vi rekommenderar sällan WordPress till mer krävande kunder med höga krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet.

WordPress är tyvärr en konstant en måltavla för all världens hackare. Eftersom WordPress är ett så spritt verktyg, ger det direkt utdelning att fokusera på att knäcka hemsidor byggda med WordPress. Man kan som utvecklare undvika många av dessa risker genom att ha bra ordning på sina projekt och hålla hög kvalitet på leveranserna. Men eftersom systemet i grunden är litet och svagt, och många riktar in sig på WordPress, så kan man trots allt inte helt bortse från dessa risker.

Dessutom avråder vi från WordPress, för hemsidor med krav på mycket integration med andra system. Detta eftersom WordPress egentligen inte är utrustat för den typen av komplexa arkitekturer. Det är naturligtvis möjligt att skapa även sådant, men det finns mycket bättre verktyg i sådana scenarier.

Du bör också tänka en gång till, innan du väljer WordPress om du ska använda många språk i din hemsida. Det finns bättre lösningar med ett kraftfullare stöd för översättningar än WordPress, exempelvis eZ och Drupal.